جوشکاری چدن ها - Cast Iron Welding شمع دست ساز و کارت دست ساز N&B
 

جوشکاری چدن ها - Cast Iron Welding

جوشکاری چدن ها

جعفر زارعی( دانشجوی کارشناسی ناپیوسته متالورزی دانشگاه شهید رجایی )

استاد : مهندس میر احمدی

مقدمه

جوشكاری یكی از مهم ترین فرایندهای ساخت و تولید در صنعت می باشد و در صنایع مختلف نظیر خودرو سازی ، نفت و گاز ، پتروشیمی ، تاسیسات و ساختمان و پل ها ، حمل و نقل ، كشتی سازی ، صنایع ریلی ، نیروگاه ها ، صنایع  دفاعی  و  هوا  فضا  ،  محصولات  پزشكی  ،  الكترونیكی  و  تجهیزات دقیق و .....  كاربردهای فراوانی دارد . كشور ایران در حال پیمودن مسیر توسعه صنعتی بوده و از این رو صنعت جوش برای كشور از اهمیت ویژه ای برخوردار است . بنابراین آموزش منسجم و هماهنگ با جهان در این صنعت ، یكی از نیازهای مهم كشور تلقی می گردد .

چدن ها گروهی از آلیاژهای آهنی با خواص گوناگون و متنوع اند و به جای این كه در حالت جامد روی آنها كار انجام گیرد در حالت مذاب به شكل دلخواه ریخته گری می شوند . بر عكس فولادها كه كمتر از 2% كربن و معمولاً كمتر از 1% كربن دارند ، چدن ها 2 تا 4% كربن و 1 تا 3% سیلیسیم دارند . سایر عناصر فلزی و غیر فلزی نیز برای كنترل و ایجاد ویژگی های خاص اضافه می شوند . علاوه بر تركیب شیمیایی ، عوامل مهم دیگری از قبیل فرایند انجماد ، نرخ انجماد و عملیات گرمایی بعدی بر خواص آنها تاثیر می گذارد . چدن ها عالی ترین آلیاژهای ریخته گری اند و دارای گسترده ی وسیعی از استحكام و سختی و در بعضی موارد خواص ماشینكاری خوبی می باشند .

انجام عملیات جوشكاری روی قطعات ریخته شده چدنی به دلیل الزاماتی است كه به برخی از مهمترین آنها اشاره شده است :

الف) برطرف كردن بعضی عیوب ریخته گری كه پس از بیرون آوردن قطعه از قالب یا در حین تراشكاری ظاهر می شوند ، نظیر حفره های گازی ، حفره های ناشی از ریزش ماسه یا حبس سرباره ، ترك های موضعی ، كشیدگی یا تغییر ابعاد در بعضی مواضع كوچك .

ب) تعمیر قطعات مستهلك كه از نظر اقتصادی یا عدم دسترسی به تكنولوژی ساخت آنها بهتر است كه از طریق جوشكاری بازسازی شوند . این مورد خود دو حالت دارد : قطعات شكسته شده و قطعات سائیده شده و یا خورده شده .

ج) اتصال دو یا چند قطعه كه ریختگی آن به صورت واحد با مشكلاتی همراه بوده یا از نظر اقتصادی مقرون به صرفه نیستند .

جوشهای انجام شده در موارد فوق از نظر كلی سه مشخصه ی زیر را دارند :

1-  جوش های تحت تنش ، كه باید موضع جوش داده شده دارای حداقل خواص مكانیكی مورد نظر بوده یا با بقیه قطعه برابری كند .

2- جوشهایی كه تحت تنش قرار نمی گیرند و خواص مكانیكی آنها قابل مقایسه با قطعه ی مورد نظر نیاز نیست . غالباً قابلیت ماشین كاری و در بعضی موارد تطابق رنگ موضع جوش داده شده با بقیه ی قطعه لازم است . این حالت بیشتر در تعمیرات بعضی عیوب قطعات ریختگی مورد نظر است .

3-  مقاومت سطحی در مقابل خوردگی ، سائیدن ، خراش و اصطكاك  در موضعی كه فلز جوش رسوب داده شده ، درخواست می شود . در این موارد از فلز پركننده خاصی با تركیب شیمیایی ویژه استفاده می شود كه بیشتر در مواضع سائیده شده قطعات چدنی مستهلك ، یا بالا بردن كارآیی قطعات چدنی نو كاربرد دارد .

 

 

دانلود PDF از RodFile

 

دانلود PDF از UploadBaz

 

دانلود PDF از Upload.ir

 

دانلود PDF از PDFHost.Net

 

Facebook


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:





  • نوشته : نوید
  • تاریخ: یک شنبه 5 فروردين 1392برچسب:جوشکاری چدن ها,جوشکاری,چدن,Cast Iron Welding,

  • nandb&